Open NK Koken

In de finale van het open NK gaat de koks op indivueel niveau de strijd met elkaar aan om het mooiste 3 gangen menu te presenteren voor de jury.

In de finale van het open NK nemen de koks het op individueel niveau tegen elkaar op in een intense strijd. Hun doel is om het meest creatieve en smaakvolle driegangenmenu te bereiden en dit te presenteren aan een kritische jury, die elk detail beoordeelt. De uitreiking van het Open NK Koken begint om 16:30.

Deelnemers Open NK Koken

Oan Tafel met Youri Hiemstra
Bistrot-Bar Frère met Jim Zwijnenburg
Het Rechthuis a/d Amstel met Priscilla de Blieck
Hotel Restaurant Mooi Rivier met Bas Jonker
Restaurant Aan de Spuihaven met Ezzat Abdelhalim
Restaurant Merlet met Rosanne Bos

Lees meer over het NK Koken

Eigentijdse wijnen van importeur Grapedistrict

Grapedistrict focust op wijnen van kleinschalige wijnboeren, die werken met het oog op duurzaamheid, kwaliteit én smaak. Toegankelijke wijnen voor een breed publiek, eigentijds qua stijl.

Olijfolie en wijn van The Foodystore

Fleur de Coninck – Verloo geeft een masterclass over extra vergine olijfolies van het drie generaties oude familiebedrijf Frantoio d’Orazio uit Puglia met als thema: wat doet olijfolie met een gerecht.

Deze masterclass wordt begeleid door Maurice de Coninck met bijzondere Riesling wijnen van Weingut Albus. Wijn-spijsproeverij waarbij een chef enkele gerechtjes presenteert.

Chaud Devant NK Leermeester – Leerling

Chaud Devant NK Leermeester – Leerling
Zes teams strijden om de Chaud Devant Magister Award.

Zes teams nemen het tegen elkaar op in de strijd om de prestigieuze Chaud Devant Magister Award. Deze award is een symbool van uitzonderlijk vakmanschap, creativiteit en teamwork in de gastronomie. De deelnemers tonen hun talent in een uitdagende competitie vol passie en ambitie. De uitreiking van de Chaud Devant NK Leermeester – Leerling begint om 16:30.

Deelnemers Chaud Devant NK Leermeester – Leerling

Restaurant Steef met Stefan Visser
‘t Hof van Máres met Ralf Smeulders
Saam Restaurant met Rody Ponne
Bistro Middelburg met Alex Minderhoud
Bistro Sophie met Dejan Gavric
Merlet met Marco Helsloot

Finale Beste Leerbedrijf Horeca & Beste Leermeester Horeca

Wie wordt dit jaar Beste Leerbedrijf & Beste Leermeester Horeca? De winnaars worden in de finale op de stand van SVH bekendgemaakt!

De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is dé wedstrijd voor erkende leerbedrijven in de horeca!

In opdracht van de horecasector organiseert SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) de wedstrijd elk jaar, waarbij iedereen een of meerdere van de ruim 12.000 erkende horecaleerbedrijven kan nomineren als beste leerbedrijf. Daarnaast maken leermeesters elke editie kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Beide winnaars worden bekendgemaakt tijdens de grote finale op de Horecava. Goed werkgeverschap Met de wedstrijd wil SVH goed werkgeverschap aanmoedigen en een bijdrage leveren aan de best mogelijke praktijkopleiding voor studenten en nieuwe horecamedewerkers. De wedstrijd draagt bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen binnen leerbedrijven. Dit is goed voor de individuele leerbedrijven en de sector als geheel.

In de strijd om de titel wordt gekeken naar zaken als: besteedt een leerbedrijf voldoende tijd en aandacht aan studenten en biedt het een veilige leeromgeving, met voldoende balans tussen werk en leren?

Over organisator Stichting Vakbekwaamheid Horeca

In de hospitality staan gasten centraal. Het zijn vakbekwame, professionele en gemotiveerde medewerkers die ervoor zorgen dat gasten graag terugkomen. Voor deze medewerkers biedt de hospitality een wereldbaan: veelzijdig werk met veel sociaal contact. SVH staat achter de Nederlandse hospitality.

Kerndoel
SVH heeft als kerndoel het vergroten van de vakbekwaamheid in de hospitality. Samen met partners uit het hospitalityonderwijs en bedrijfsleven ontwikkelt SVH (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH waarborgt kennis door het afnemen van examens en geeft inzicht in het opleidingsaanbod voor de hospitality. Zo leveren wij een bijdrage aan de aansluiting van het hospitalityonderwijs op het bedrijfsleven, dragen we bij aan vernieuwing en vergroten wij de vakbekwaamheid in de branche.

Sprekers

Ricardo Eshuis is directeur bij Stichting Vakbekwaamheid Horeca

Verrassende beurswijnen van Wine Professional & Horecava

Verrassende beurswijnen van Wine Professional & Horecava

Domaine Mondivin

Proeverij met de jongste jaargangen cabernet franc-wijnen van dit premium domein in de Hongaarse wijnstreek Villány. De beroemde Britse wijncriticus Michael Broadbent schreef na het ter plaatse proeven van de wijnen van Mondivin: ‘Cabernet franc has found its natural home in Villány.’

Vins nature

Dat natuurwijn de afgelopen tien jaar is uitgegroeid van een hype in wereldsteden als Berlijn, Londen, Parijs, Tokio, Amsterdam en New York naar een blijvende trend, is niet vreemd. Natuurwijn past helemaal bij deze tijd, waarin de aandacht voor duurzaamheid en verantwoord en gezond geproduceerd voedsel groter is dan ooit.

Sake: variatie aan stijlen & gastronomische inzetbaarheid

Sakespecialist Yoigokochi presenteert tijdens Wine Professional twee proeverijen met verschillende typen sake.

‘Ik wist niet dat er zoveel verschillende smaken sake zijn’ is een vraag die Dick Stegewerns van Yoigokochi vaak te horen krijgt. Daarom legt hij de focus bij de sessies vooral op de grote variatie aan stijlen: aperitief, fruitig, vol/droog/umami en lang gerijpt komen aan bod.