Duurzame Vis Symposium

Overbevissing, klimaatverandering, visserijmethoden en andere uitdagingen maken het moeilijk om vissoorten, schelp- en schaaldieren op verantwoorde wijze te consumeren en te serveren. Welke vis kunnen we nog met een gerust hart serveren? Welke juist niet? En waarom?

Op maandag 13 januari 2025 zal Horecava het decor zijn voor een inspirerend symposium over duurzame visserij, georganiseerd door sterrenchef Jef Schuur. Ondersteund door drie internationale driesterrenchefs – Jonnie Boer (De Librije***), Viki Geunes (Zilte***) en Mauro Colagreco (Mirazur***) – duiken we samen in de wereld van verantwoorde keuzes op het gebied van vis, schaal- en schelpdieren.

Programma

11.30 – 12.00 Ontvangst
12.00 – 13.25 Start symposium met Hans Steenbergen als Moderator

Expert sessies
Paneldiscussie
Actualiteit
Vanaf 13.30 Netwerken en Trend Walk & Talk over het TrendLAB

ART & Leisure Symposium

In een wereld waarin vrijetijdsbesteding en cultuur steeds belangrijker worden, is het de kunst om bezoekers te blijven verrassen. Verhoog je bezoekersaantallen met een sterk horecaconcept!

De bezoekerscijfers van theaters, musea en leisure stijgen en daar spelen we tijdens het ART & Leisure Symposium op in. Focus ligt op de rol van kunst, cultuur en vrijetijdsbesteding in de horeca met als uitgangspunt: programmering boeit, hospitality bindt. Krijg inzicht in het aantrekken en behouden van bezoekers, het onderscheiden in een competitieve markt en het resultaat ervan.

Programma

13.30 – 13.45 Ontvangst
13.45 – 15.45 Start symposium

“ARTIS Blijft in beweging” door Suzanne Brinkman
“Hoeveel medewerkers met een arbeidsbeperking heb jij al in dienst?” door Jasper Kool
Start-up pitches
“Ondernemen op wereldtoneel in Nederland, Sweet or Sour” door Robert van Overdijk
Vanaf 15.45 Netwerken en Trend Walk & Talk over het TrendLAB.

Suzanne Brinkman is manager publiek & programmering bij ARTIS

Jasper Kool is directeur bij Social Capital 

Robert van Overdijk is algemeen directeur Circuit Zandvoort en directeur Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix

Hospitality NXT

Wil jij ontdekken hoe duurzame en onderscheidende kantoorconcepten waarde creëren voor de werkomgeving van de toekomst? Dit symposium is net als de werkomgeving van de toekomst: een plek die sociale interactie en creativiteit stimuleert.

Hospitality NXT duikt in de nieuwste trends op het gebied van duurzame kantoorinrichting, high street horeca en slimme technologie. Ontdek hoe je met innovatieve oplossingen niet alleen de tevredenheid vergroot, maar ook de identiteit van de organisatie versterkt.

Programma

08.30 – 09.00 Ontvangst
09.00 – 11.15 Start symposium

“Succesvol falen doe je door stil te staan” door Niels Thijssen
Start-up pitches
“Het kantoor is altijd in beweging: een toekomstbestendige werkomgeving” door Patrick Nijssen
“De kunst van inspirerende ruimtes” door Thomas Zwart
Vanaf 11.15 Netwerken en Trend Walk & Talk over het TrendLAB.

Sprekers 

Patrick Nijssen is verantwoordelijk voor NORNORM in de Benelux

NORNORM is de revolutionaire circulaire en flexibele abonnementsservice voor het kantoor van de toekomst. Sinds de lancering in 2021 werken al meer dan 1000 organisaties, zoals Miro, Volvo en The Good Roll, in kantoren ingericht door NORNORM.

Thomas Zwart werkt voor Enter Workspace 

Thomas houdt zich bezig met het creëren van plaatsen waar mensen graag komen en blijven komen om nieuwe ideeën te creëren, strategieën te ontwikkelen, verbinding te maken met andere mensen en bedrijven te ontwikkelen.

Niels Thijssen is topsportcoach 

Na 15 jaar als hockeycoach, waarvan de laatste vijf bij de Red Panthers, besloot Niels Thijssen in 2020 te stoppen. Juist toen hij zijn droom had bereikt, wist hij zeker dat hij wilde veranderen. Met zijn achtergrond in organisatiewetenschappen werd hij ondernemer en coach in de topsport, en behaalde nationale en Europese titels in Nederland en België.

Marketing Breakfast Club 2025

Marketing Breakfast Club 2025
De Marketing Breakfast Club brengt je in één ochtend up to date over ontwikkelingen die relevant zijn voor jou als foodmarketeer.

Op woensdag 15 januari organiseren we de 7e editie van de Marketing Breakfast Club, powered by FoodserviceXs & Horecava. De Marketing Breakfast Club is dé manier om als foodmarketeer het jaar te beginnen: we brengen je in één ochtend up to date over wat er speelt in de dynamische foodservice branche. Daarnaast is het een uitgelezen kans om te netwerken met gelijkgestemden uit het vak. Na 12.00 uur laten we je ‘los’ op Horecava, waar je je kunt onderdompelen in alle nieuwste foodtrends.

Lees meer over de Marketing Breakfast Club of de organisator FoodserviceXS.

Sprekers 

Teun van de Keuken is journalist, schrijver, columnist, podcaster en programmamaker

Teun was jarenlang een van de gezichten van De Keuringsdienst van Waarde, een programma dat inzicht geeft in de wondere wereld achter voedsel. Vanuit De Keuringsdienst ontstond ook Tony’s Chocolonely, de slaafvrije chocolade waar Teun de naamgever en initiatiefnemer van is. Teun schreef daarnaast verschillende boeken, zoals recent ‘De mens is een plofkip’ en ‘Etenstijd!’.

Alexander Kok is Food Transition Fellow bij School for Moral Ambition

Als Food Transition Fellow bij de School for Moral Ambition gebruikt hij zijn ervaring in marketing en digitale analytics om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de verduurzaming van ons voedselsysteem.

FCSI Nederland bijeenkomst

FCSI Nederland, dé vooraanstaande vereniging van onafhankelijke foodservice consultants, biedt een inspirerende sessie rondom het thema FoodFLEX. Bedrijven moeten zich voortdurend aanpassen en maximaal flexibel zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan en aantrekkelijk te blijven voor hun gasten.

Programma

13.30 – 14.00 Ontvangst
14.00 – 14.30 Vrouwelijke professionals in de wereld van Food & Hospitality met:

Hanna Polman – Directeur marketing Van Hoeckel en innovatie Sligro Food Group
Jennifer Immink – DGA WestCord Hotels
Anna Casemier – Managiging partner CONTRAST
Karin van IJsselmuide – docent/onderzoeker, Sustainable Procedurement, Alliantie Coördinator
14.30 – 15.00 Paneldiscussie over de realisatie van een (groot)keuken met producent, consultant en ondernemer
15.00 – 15.30 Student Challenge; presentatie van een gericht food en hospitality opdracht door HBO studenten

Aansluitend volgt een Trend Walk & Talk over het TrendLAB.

Care & Cure Symposium

In de huidige realiteit is een grotere vraag naar zorg, terwijl personeelstekorten en hoge verwachtingen van patiënten een uitdaging vormen. Dit vraagt om nieuwe strategieën en een flexibele aanpak binnen de zorgsector.

Het Care & Cure Symposium op dinsdag 14 januari 2025 draait om flexibiliteit en slim schakelen binnen de zorgsector. Het thema komende editie: Flex de Zorg. Wat doe je zelf? Wat besteed je uit? Hoe kun je meer met vrijwilligers doen? Flexibel zijn is noodzakelijk in de blijvende krapte op de arbeidsmarkt.

Programma

08.45 – 09.15 Ontvangst
09.15 – 11.15 Start symposium

“Samen voor Zorg van Vandaag en Morgen” door Esther Boers
Start-up pitches
“De oplossingenmachine – van moeten naar willen” door Wouter Hart
“De hand als zielsverwant” door Hugo Potharst
Vanaf 11.15 Netwerken en Trend Walk & Talk over het TrendLAB

Sprekers 

Hugo Potharst is locatie- en facility manager

Hugo heeft een hotelschool achtergrond en jaren werkervaring in een vluchtelingenopvang voor Oekraïners. Hij is uitstekend in staat om de omgeving en andere stakeholders te betrekken bij het succesvol neerzetten van een nieuwe locatie.

Esther Boers is Programmamanager Gastvrij bij Topaz 

Esther heeft een grenzeloze passie voor Gast Vrijheid. Niet zorgen voor, en ik doe dit en jij doet dat, maar samen ervoor zorgen dat de zorg(en) voor morgen gehoord, gezien en aangepakt worden. Hoe zorgen wij er samen voor dat de zorg(en) voor vandaag en morgen erkend worden en wat hebben wij te doen, en wat hebben wij misschien wel te laten?

Wouter Hart is schrijver en spreker over het werken vanuit de bedoeling

Regels, werkafspraken en structuren kunnen enorm veel rust en duidelijkheid brengen. Maar ze kennen ook een keerzijde: dan wordt het systeem een doel op zich en verliezen we uit het oog waar het werkelijk om gaat. Hoe benutten we de kracht van hulpstructuren en werken we tegelijkertijd aan een cultuur van verantwoordelijkheid – waarin we de ruimte laten en benutten waar anticiperen gevraagd wordt?

 

PersoneelSymposium

Een bloeiende horecaonderneming draait om tevreden en gemotiveerd personeel. Maar hoe houd je jouw team gemotiveerd en trek je nieuw talent aan in tijden van personeelskrapte?

Tijdens het PersoneelSymposium komen diverse thema’s aan bod die essentieel zijn voor het moderne personeelsbeleid in de horeca. Met onderwerpen als generatieverschillen, inclusief werkgeverschap en de balans tussen leidinggeven en werknemersrechten, biedt dit evenement niet alleen inzichten in personeelsbehoud, maar ook strategieën om een aantrekkelijke werkgever te zijn.

Programma

14.45 – 15.00 Ontvangst
15.00 – 17.00 Start symposium

“Voer een eerlijk gesprek met jezelf én met elkaar” door Ray Klaassens
Start-up pitches
“Voorkomen is beter dan ontslaan” door Wouter Engelsman en Michelle Engberts
Horeca Experts Inside met Laura Snel & Martin van der Zee
Vanaf 17.00 Netwerken en Trend Walk & Talk over het TrendLAB

Sprekers 

Marianne Langeveld is oprichter van Stichting Texel Academy 

In 2018 werd de Stichting Texel Academy opgericht om het personeelstekort in de Texelse horeca aan te pakken. De academie biedt een innovatieve versnelde mbo-opleiding waarbij studenten werken, wonen en leren op Texel. De kleinschaligheid, de combinatie van ondernemers, onderwijs en gemeente maken deze opleiding tot een uniek concept.

Wouter Engelsman is founding partner bij CLINT | Littler 

Wouter studeerde staats- en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sinds 1 januari 2005 werkzaam als advocaat. Hiervoor was hij partner bij HDK en werkzaam bij HVG (EY), waar hij leiding gaf aan de Amsterdamse arbeidsrechtsectie. Wouter heeft meerdere bijdragen in arbeidsrechtelijke handboeken verzorgd, publiceert met regelmaat in vaktijdschriften en is een frequent spreker op congressen en seminars.

Michelle Engberts is advocaat bij CLINT | Littler

Na een master in Arbeidsrecht én Staats- en Bestuursrecht heeft Michelle recent de Postacademische Leergang Arbeidsrecht afgerond. Michelle is sinds 2020 advocaat en deed daarvoor als arbeidsrechtelijke ervaring op als juridisch adviseur. Als arbeidsrechtadvocaat adviseert ze over alle aspecten van het individuele en collectieve arbeidsrecht. Daarnaast gaat haar interesse uit naar de diverse uitdagingen waar werkgevers mee te maken krijgen, waaronder disfunctioneren, (bedrijfseconomisch) ontslag en transacties.

Laura Snel is HR Manager bij Ron Gastrobar Groep

Met meer dan 10 jaar ervaring in de hospitality in Amsterdam heeft Laura Snel bij Ron Gastrobar Groep HR-beleid ontwikkeld dat bijdraagt aan de groei en professionalisering van de organisatie. Met een focus op medewerkerswelzijn en -ontwikkeling blijft het dynamische bedrijf flexibel en ontwikkelt het zich continu verder. Take care of your employees, and they’ll take care of your business. Ongeacht het type horecaconcept of de omvang van een bedrijf gelooft Laura dat goed personeelsbeleid vanaf het begin essentieel is voor succes.

Martin van der Zee is Co Owner van Yourselv 

Van 2002 tot 2011 een pannenkoeken concept met speeltuin en winkel opgezet met 700 zitplaatsen. (www.koeckers.nl) In die tijd een eigen software systeem ontwikkeld om op basis van prognoses de bedrijfsvoering te optimaliseren, zoals planning en inkoop.

Ray Klaassens is spreker en inspirator op het gebied van persoonlijk leiderschap

Ray Klaassens, bekend als hoofdinstructeur van het tv-programma “Kamp van Koningsbrugge”, deelt tijdens keynotes en inspiratiesessies zijn ervaringen als leider binnen de Special Forces. Zijn confronterende, maar eerlijke stijl houdt deelnemers een spiegel voor, waarbij hij focust op leiderschap, commitment en eigenaarschap. Allemaal essentieel voor succes. Via Triangular Group Leadership Centre vertaalt hij deze waardevolle inzichten naar trainingen en workshops voor bedrijven en organisaties.