Fleur de Coninck – Verloo geeft een masterclass over extra vergine olijfolies van het drie generaties oude familiebedrijf Frantoio d’Orazio uit Puglia met als thema: wat doet olijfolie met een gerecht.
Deze masterclass wordt begeleid door Maurice de Coninck met bijzondere Riesling wijnen van Weingut Albus. Wijn-spijsproeverij waarbij een chef enkele gerechtjes presenteert.
School of Spirits: GIN
Leer de basis van GIN aan de hand van de WSET systematic approach to tasting.
Aan de hand van een 3 tal samples wordt de catagorie GIN uitgelegd.
Sprekers
Misja Vorstermans is eigenaar & WSET educator bij ISAAC Academy
Misja Vorstermans is 1 van de grondleggers van de huidige cocktail scene. Al 25 jaar maakt hij cocktails en de laatste 15 jaar deelt hij zijn kennis met de nieuwe generatie bartenders.
Alexander Janssens is founder van GIN 1689
Welke pasta brengt een idee, verhaal en uitvoering samen en maakt het meest complete gerecht van de wedstrijd? Daar draait het om bij het NK Lekkerste Pasta.
De derde editie van het NK Lekkerste Pasta belooft opnieuw een spektakel te worden! Talentvolle pastaliefhebbers proberen de jury te overtuigen met smaakvolle pasta’s. Van authentieke klassiekers en familierecepten tot vernieuwende recepten tot het gebruik van lokale ingrediënten. Kiezen de deelnemers ervoor veel ingrediënten te gebruiken of houden ze het bij de eenvoud van de Italiaanse keuken? De jury let op smaak, structuur en presentatie, maar vooral essentieel is dat het geheel klopt. Kom langs en zie hoe koks eigen ervaringen en uitdagingen vertalen naar een mooi gerecht.
Chaud Devant NK Leermeester – Leerling
Zes teams strijden om de Chaud Devant Magister Award.
Zes teams nemen het tegen elkaar op in de strijd om de prestigieuze Chaud Devant Magister Award. Deze award is een symbool van uitzonderlijk vakmanschap, creativiteit en teamwork in de gastronomie. De deelnemers tonen hun talent in een uitdagende competitie vol passie en ambitie. De uitreiking van de Chaud Devant NK Leermeester – Leerling begint om 16:30.
Deelnemers Chaud Devant NK Leermeester – Leerling
Restaurant Steef met Stefan Visser
‘t Hof van Máres met Ralf Smeulders
Saam Restaurant met Rody Ponne
Bistro Middelburg met Alex Minderhoud
Bistro Sophie met Dejan Gavric
Merlet met Marco Helsloot
TOPPR van het Jaar Uitreiking
Beleef het hoogtepunt van het jaar en vier duurzaam werkgeluk en groei in de horeca! Tijdens de TOPPR van het Jaar Uitreiking zetten we passie, innovatie en doorzettingsvermogen centraal. Wie wordt TOPPR van 2024? Laat je inspireren en juich mee!
Programma TOPPR van het Jaar Uitreiking
Tijdens de TOPPR van het Jaar Uitreiking vieren we de meest inspirerende talenten in de horeca. Dit jaar staat het evenement in het teken van Duurzaam Werkgeluk en Groei. De 12 genomineerde TOPPR’s, die dit jaar op bijzondere wijze het verschil hebben gemaakt, delen hun visie en geven waardevolle tips om werkgeluk en persoonlijke ontwikkeling te bevorderen in de horeca.
In een interactieve setting vertellen de genomineerden over hun ervaringen en geven ze praktische adviezen voor een duurzame toekomst in de branche. Het hoogtepunt is de bekendmaking van de TOPPR van het Jaar 2024. Deze winnaar, gekozen op basis van de stemmen van het publiek, wordt niet alleen gehuldigd, maar zal ook fungeren als ambassadeur van groei in 2025. Mis deze inspirerende uitreiking niet en laat je motiveren door de verhalen van de TOPPR’s in de horeca!
De TOPPR’s die kans maken
Januari: Michael Schouten – Restaurant De Korte Duinen
Februari: Geurt Jan Heikamp – de Koning van Denemarken
Maart: Lonneke Otten-Aalbers – Horecalegioen
April: Bilal – HighSide Burgers
Mei: Viktor Vurens – Buck Bar Kitchen
Juni: Ghaith Alsheikh – A Beautiful Mess
Juli: Jamie van Dillen – SOMM Bistro à Vin
Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch
September: Hemand Ramlal – Hotel Des Indes
Oktober: Tijmen Dijkman – Ron Gastrobar
November: Boris van den Berg – Vesper Hotel en Beachclub Bries
December: Job Verhees – Het Horecalegioen, Hotel Pauw
Kwaliteitswijnen gemaakt van diverse druivenrassen en afkomstig uit de belangrijkste Italiaanse wijnstreken. Italiaanse-wijnspecialist Enrico Huijbrechts licht de wijnen toe. M.m.v. De WijnEngel
Eigenzinnige wijnen uit Georgië
Peter en Mana Bleeker zijn in 2016 gestart met het importeren van wijn uit Georgië, volgens velen de bakermat van de wijnbouw. Veel wijnen in hun assortiment zijn gemaakt in qvevri, de traditionele Georgische amforen, inclusief diverse orange wines. M.m.v. Wijnimport Bleeker Georgische Wijnspecialist.
Proeverij wijnen uit Alto Adige, van diverse producenten.
Alto Adige is een van de kleinste wijngebieden van Italië en staat voor unieke wijnen van hoge kwaliteit. Dit prachtige wijngebied wordt ook wel Zuid-Tirol genoemd en men spreekt er zowel Duits, als Italiaans. De Alpen en de Dolomieten overheersen het landschap en de wijngaarden vindt u vooral in rivierdalen van de Adige en de Isarco, op een hoogte van tussen de 300 en 1000 meter. Er wordt meer witte wijn (64%) dan rode (36%) gemaakt van zowel inheemse als internationale druivenrassen, waarvan 98% een DOC status heeft.
Proeverij uiteenlopende Duitse kwaliteitswijnen uit diverse wijnstreken.
Met medewerking van verschillende producenten en importeurs en het Informatiebureau voor Duitse Wijn. Een representatieve selectie van rieslings, weiss-, grau-, früh- en spätburgunders, inclusief enkele verrassingen.
Fleur de Coninck – Verloo geeft een masterclass over extra vergine olijfolies van het drie generaties oude familiebedrijf Frantoio d’Orazio uit Puglia met als thema: wat doet olijfolie met een gerecht.
Deze masterclass wordt begeleid door Maurice de Coninck met bijzondere Riesling wijnen van Weingut Albus. Wijn-spijsproeverij waarbij een chef enkele gerechtjes presenteert.