Fleur de Coninck – Verloo geeft een masterclass over extra vergine olijfolies van het drie generaties oude familiebedrijf Frantoio d’Orazio uit Puglia met als thema: wat doet olijfolie met een gerecht.
Deze masterclass wordt begeleid door Maurice de Coninck met bijzondere Riesling wijnen van Weingut Albus. Wijn-spijsproeverij waarbij een chef enkele gerechtjes presenteert.
Sake: variatie aan stijlen & gastronomische inzetbaarheid
Sakespecialist Yoigokochi presenteert tijdens Wine Professional twee proeverijen met verschillende typen sake.
‘Ik wist niet dat er zoveel verschillende smaken sake zijn’ is een vraag die Dick Stegewerns van Yoigokochi vaak te horen krijgt. Daarom legt hij de focus bij de sessies vooral op de grote variatie aan stijlen: aperitief, fruitig, vol/droog/umami en lang gerijpt komen aan bod.
Fleur de Coninck – Verloo geeft een masterclass over extra vergine olijfolies van het drie generaties oude familiebedrijf Frantoio d’Orazio uit Puglia met als thema: wat doet olijfolie met een gerecht.
Deze masterclass wordt begeleid door Maurice de Coninck met bijzondere Riesling wijnen van Weingut Albus. Wijn-spijsproeverij waarbij een chef enkele gerechtjes presenteert.
Proeverij uiteenlopende Duitse kwaliteitswijnen uit diverse wijnstreken.
Met medewerking van verschillende producenten en importeurs en het Informatiebureau voor Duitse Wijn. Een representatieve selectie van rieslings, weiss-, grau-, früh- en spätburgunders, inclusief enkele verrassingen.
Tijdens de masterclass Centre Loire neemt Chris Alblas, docent aan de Wijnacademie de deelnemers mee door dit wijnbouwgebied en de volgende appellations : Sancerre, Pouilly-Fumé, Pouilly-sur-Loire, Menetou-Salon, Quincy, Reuilly, Coteaux du Giennois en Châteaumeillant. Daarbij wordt vooral ingegaan op de onderlinge terroirverschillen.
Deze presentatie is mede mogelijk gemaakt door het Bureau Interprofessionnel des Vins du Centre Loire en Business France. Geproefd worden:
Domaine La Croix Saint Laurent – Caillottes, Sancerre blanc 2022
Domaine Marielle Michot – Minérale, Pouilly-Fumé 2022
Domaine Joseph Mellot – Le Clos du Pressoir, Menetou-Salon blanc 2022
Domaine Fournier Père et Fils – Les Sablons, Quincy 2022
Domaine Goyer, Châteaumeillant rouge 2022
Proeverij wijnen uit Alto Adige, van diverse producenten.
Alto Adige is een van de kleinste wijngebieden van Italië en staat voor unieke wijnen van hoge kwaliteit. Dit prachtige wijngebied wordt ook wel Zuid-Tirol genoemd en men spreekt er zowel Duits, als Italiaans. De Alpen en de Dolomieten overheersen het landschap en de wijngaarden vindt u vooral in rivierdalen van de Adige en de Isarco, op een hoogte van tussen de 300 en 1000 meter. Er wordt meer witte wijn (64%) dan rode (36%) gemaakt van zowel inheemse als internationale druivenrassen, waarvan 98% een DOC status heeft.
Proeverij Academie voor Gastronomie
Een bloeiende horecaonderneming draait om tevreden en gemotiveerd personeel. Maar hoe houd je jouw team gemotiveerd en trek je nieuw talent aan in tijden van personeelskrapte?
Tijdens het PersoneelSymposium komen diverse thema’s aan bod die essentieel zijn voor het moderne personeelsbeleid in de horeca. Met onderwerpen als generatieverschillen, inclusief werkgeverschap en de balans tussen leidinggeven en werknemersrechten, biedt dit evenement niet alleen inzichten in personeelsbehoud, maar ook strategieën om een aantrekkelijke werkgever te zijn.
Programma
14.45 – 15.00 Ontvangst
15.00 – 17.00 Start symposium
“Voer een eerlijk gesprek met jezelf én met elkaar” door Ray Klaassens
Start-up pitches
“Voorkomen is beter dan ontslaan” door Wouter Engelsman en Michelle Engberts
Horeca Experts Inside met Laura Snel & Martin van der Zee
Vanaf 17.00 Netwerken en Trend Walk & Talk over het TrendLAB
Sprekers
Marianne Langeveld is oprichter van Stichting Texel Academy
In 2018 werd de Stichting Texel Academy opgericht om het personeelstekort in de Texelse horeca aan te pakken. De academie biedt een innovatieve versnelde mbo-opleiding waarbij studenten werken, wonen en leren op Texel. De kleinschaligheid, de combinatie van ondernemers, onderwijs en gemeente maken deze opleiding tot een uniek concept.
Wouter Engelsman is founding partner bij CLINT | Littler
Wouter studeerde staats- en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sinds 1 januari 2005 werkzaam als advocaat. Hiervoor was hij partner bij HDK en werkzaam bij HVG (EY), waar hij leiding gaf aan de Amsterdamse arbeidsrechtsectie. Wouter heeft meerdere bijdragen in arbeidsrechtelijke handboeken verzorgd, publiceert met regelmaat in vaktijdschriften en is een frequent spreker op congressen en seminars.
Michelle Engberts is advocaat bij CLINT | Littler
Na een master in Arbeidsrecht én Staats- en Bestuursrecht heeft Michelle recent de Postacademische Leergang Arbeidsrecht afgerond. Michelle is sinds 2020 advocaat en deed daarvoor als arbeidsrechtelijke ervaring op als juridisch adviseur. Als arbeidsrechtadvocaat adviseert ze over alle aspecten van het individuele en collectieve arbeidsrecht. Daarnaast gaat haar interesse uit naar de diverse uitdagingen waar werkgevers mee te maken krijgen, waaronder disfunctioneren, (bedrijfseconomisch) ontslag en transacties.
Laura Snel is HR Manager bij Ron Gastrobar Groep
Met meer dan 10 jaar ervaring in de hospitality in Amsterdam heeft Laura Snel bij Ron Gastrobar Groep HR-beleid ontwikkeld dat bijdraagt aan de groei en professionalisering van de organisatie. Met een focus op medewerkerswelzijn en -ontwikkeling blijft het dynamische bedrijf flexibel en ontwikkelt het zich continu verder. Take care of your employees, and they’ll take care of your business. Ongeacht het type horecaconcept of de omvang van een bedrijf gelooft Laura dat goed personeelsbeleid vanaf het begin essentieel is voor succes.
Martin van der Zee is Co Owner van Yourselv
Van 2002 tot 2011 een pannenkoeken concept met speeltuin en winkel opgezet met 700 zitplaatsen. (www.koeckers.nl) In die tijd een eigen software systeem ontwikkeld om op basis van prognoses de bedrijfsvoering te optimaliseren, zoals planning en inkoop.
Ray Klaassens is spreker en inspirator op het gebied van persoonlijk leiderschap
Ray Klaassens, bekend als hoofdinstructeur van het tv-programma “Kamp van Koningsbrugge”, deelt tijdens keynotes en inspiratiesessies zijn ervaringen als leider binnen de Special Forces. Zijn confronterende, maar eerlijke stijl houdt deelnemers een spiegel voor, waarbij hij focust op leiderschap, commitment en eigenaarschap. Allemaal essentieel voor succes. Via Triangular Group Leadership Centre vertaalt hij deze waardevolle inzichten naar trainingen en workshops voor bedrijven en organisaties.
Cocktail Funeral
Welke cocktail wordt er begraven en in 2025 niet meer gemaakt? Jaarlijks terugkerend event waar bartenders stemmen welke cocktail ze liever zien gaan dan komen?
Sprekers
Magere Hein – ZZP
Beste cocktailbarren van Nederland: DUKE OF TOKYO
DUKE OF TOKYU is genomineerd voor Best New Cocktail Bar door Entree Awards. Het barteam laat zien waarom.
Het team van Duke of Tokyo laat zien horen en proeven waar zij voor staan.
Met gebruik van innovatieve technieken en bijzondere smaak combinaties zijn zij het voorbeeld hoe je cocktails volledig kan integreren in je concept.
Sprekers
Sebastian Cichowlas is head bartender voor Duke of Tokyo
Sebastian is veantwoordelijk voor het Beverage programma van de diverse outlets van Duke of Tokyo. Hij is onlangs nog uitgeroepen tot Entree’s Best Bartender 2024.