Overbevissing, klimaatverandering, visserijmethoden en andere uitdagingen maken het moeilijk om vissoorten, schelp- en schaaldieren op verantwoorde wijze te consumeren en te serveren. Welke vis kunnen we nog met een gerust hart serveren? Welke juist niet? En waarom?
Op maandag 13 januari 2025 zal Horecava het decor zijn voor een inspirerend symposium over duurzame visserij, georganiseerd door sterrenchef Jef Schuur. Ondersteund door drie internationale driesterrenchefs – Jonnie Boer (De Librije***), Viki Geunes (Zilte***) en Mauro Colagreco (Mirazur***) – duiken we samen in de wereld van verantwoorde keuzes op het gebied van vis, schaal- en schelpdieren.
Programma
11.30 – 12.00 Ontvangst
12.00 – 13.25 Start symposium met Hans Steenbergen als Moderator
Expert sessies
Paneldiscussie
Actualiteit
Vanaf 13.30 Netwerken en Trend Walk & Talk over het TrendLAB
Collins Speedfreaks
Wie is de snelste bartender van Horecava?
Maak 2 cocktails, 1 G&T en freepour een maatje van 35 ml, zo snel en zo goed mogelijk.
Beoordeling op kwaliteit, netheid, werkflow en snelheid.
Sprekers
Fjalar Goud is eigenaar/oprichter van COLLINS Barsystems
Fjalar is oprichter van COLLINS barsystems.
Een barsysteem wat is voorgevloeid uit zijn werk als R&D ingenieur bij Porsche en zijn extensieve ervaring als cocktail bartender.