TrendLAB

FoodFLEX

De foodservice- en hospitalitybranche is continu in beweging, elke dag ontstaan er nieuwe uitdagingen. FoodFLEX staat voor de transformatie van onze dynamische sector. Bedrijven moeten zich voortdurend aanpassen en maximaal flexibel zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan en aantrekkelijk te blijven voor hun gasten.

Het klimaat verandert en inspanningen milieuvervuiling te verminderen is de nieuwe standaard. Consumenten zijn kritisch over wat ze eten, waar het vandaan komt en de CO2-voetafdruk. De vraag naar plantaardige producten stijgt. Het blijft een uitdaging om relevant te blijven met een toekomstbestendig concept. Ondernemers worden daarnaast geconfronteerd met stijgende kostprijzen, veranderende en veeleisende wetgeving en hebben moeite met het vinden en behouden van personeel. Tegenstrijdige krachten vragen om maximale flexibiliteit en ondernemerschap: FLEXibel of reFLEX? FLEX yourself! De vier thema’s binnen het hoofdthema FoodFLEX tijdens TrendLAB 2025 zijn Planet Proof, Value Creation, Smart Places en People First.

Founding Partners

CONTRAST
NordCap Nederland

Partners van het TrendLAB